Interview: Evan Turner lytter til Eminem

For Portland Trailblazers Evan Turner er der især en musiker, som han har identificeret sig med siden han var barn og ung: Rapperen Eminem.

Evan Turner fortæller om sit forhold til Eminems tekster.
Foto: Rauf Malik (udklip fra video)

Musik er en vigtig ingrediens i dagligdagen for mange mennesker – ikke mindst for NBA-spillere, der både bruger den, når de skal fokusere før en kamp, og når de skal koble af.

Vi var tidligere på sæsonen i Miami og mødte Evan Turner fra Portland Trailblazers, da hans hold var i byen for at spille imod Miami Heat.

Evan Turner startede sin NBA karriere i 2010, hvor han blev draftet som nummer 2 af Philadelphia 76´ers. I hans debutkamp på hans 22 års fødselsdag nettede han 16 points, 7 rebounds og 4 assists på 30 minutter.

Evan Turner spillede fire en halv sæson for Philadelphia, men da GM Sam Hinkie gik i gang med The Process, blev alle de bærende kræfter efterhånden sat til salg, inkl. Turner. Han blev solgt til Indiana Pacers, hvor han nåede en halv sæson sammen med bl.a. Paul George.

Herefter blev Evan Turner som free agent i sommeren 2014 signet af Boston Celtics, hvor han spillede to sæsoner inden han blev signet af Portland Trailblazers til en kontrakt af 4 års varighed og en totalsum på 70 millioner dollars.

Evan Turners karrierestats er 10.2 ppg, 4.8 rebounds og 3.5 assists.

Evan Turner er mere imødekommende end de fleste

De fleste spillere man møder under media availability i omklædningsrummene, inden kampen starter, er tit optaget af at få massage, binde snørebåndene på deres sko præcis som de skal være, lytte til musik mens de strækker ud, indtage deres pregame meal og for alt i verden at undgå øjenkontakt med folk fra de forskellige medier der befinder sig i rummet i håb om et interview eller to.

Hos Evan Turner blev undertegnede derimod mødt med et stort smil og en øjenkontakt der inviterede ind til en snak. Dette medførte til et 8 minutter langt interview, hvor vi kom lidt nærmere ind bag den umiddelbare facade på en NBA spiller.

NBAInfo: ”Hvilken artist lyttede du mest til i dine ungdomsår?”

Hertil svarede en bestemt og smilende Evan Turner, at hans favorit rapper er Eminem, fordi han er ”dope” (sej).

”Jeg har altid kunne relatere til hans musik. Han taler om sine udfordringer og besværligheder i sit liv og det at kunne overkomme modgang. Jeg har altid respekteret, at han aldrig har været bange for at give udtryk for sine holdninger. Han siger hvad han har på hjertet. Han forblev den samme, uanset hvor mange problemer han kunne risikere at løbe ind i. Da jeg var barn, betød det enormt meget for mig at lytte til Eminem, omkring hvordan han var i forhold, da jeg skulle komme ud af skallen. Når jeg ikke havde den bedste dag kunne jeg lytte til hans musik og det føltes som om han havde skrevet sangen til en. Det føltes som om man ikke gennemlevede de ting alene. For mig var han den største stjerne i verden og jeg havde disse ”normale menneske problemer”, især da jeg var 14-16 år.”

NBAinfo: ”Havde du råd til at gå til hans koncert?”

Evan Turner: ”Nej, det kunne jeg ikke. Men det var faktisk mit første store køb, da jeg blev NBA spiller, så købte jeg billter på 3. række til en koncert med Jay-Z og Eminem. Det var i september måned inden NBA sæsonen gik i gang. Jeg var 21 år gammel, så det var en stor ting for mig. Jeg fik også set Rihanna til koncerten, så det var også stort.”

(…) det var faktisk mit første store køb, da jeg blev NBA spiller, så købte jeg billetter på 3. række til en koncert med Jay-Z og Eminem.

Evan Turner


NBAinfo: ”Mødte du Eminem?”

Evan Turner: ”Jeg har aldrig mødt ham, men jeg vil helt sikkert gerne. Men jeg har hørt det ikke er nemt. Min ven har arbejdet for ham på hans turne og han har ikke engang mødt ham selvom han var med ham på turne!”

NBAinfo: ”Måske fordi han ikke gider at være i rampelyset, når han ikke arbejder?”

Evan Turner: ”Ud fra hans musik, så vil jeg mene, at han ikke bryder sig om at blive forstyrret.”

NBAinfo: ”Måske hvis du spillede for Detroit?”

Evan Turner: ”Ja, måske. Men jeg håber en dag det måske er muligt at møde ham på en naturlig måde og sidde og have en samtale med ham.”

Turner kan godt lide Lillard som rapper

Herefter spurgte undertegnede ind til hvad Evan Turner synes om Damian Lillards musik. Evan Turner svarede hertil, at Damian Lillard er sej som artist, og at det, han rapper om, er, hvad han gennemlever.

”Når man er omkring ham er han en af de mest ydmyge personer. Han er godt til at tage vigtige emner op og være talerør for bestemte grupper i samfundet. I hans nummer ”Hero” rapper han om det at overkomme problemerne og maksimere sit talent.”

Derudover roste Evan Turner Damian Lillards lyrik, hans dedikation og disciplin i forhold til hans sang skriveri. Maurice Harkless skulle ifølge Evan Turner have freestylet batlet mod Damian Lillard. Evan Turner lød dog ikke særlig begejstret over Maurice Harkless rap evner.

Herefter spurgte undertegnede ind til, om Evan Turner kunne huske, da Shaquille O’Neal kom ud med hans album.

En storsmilende og grinende Evan Turner svarede:
”Ja, jeg var et barn. Jeg var ni år gammel, da hans album udkom. Det var sgu godt! Det gik platin! Det største i den sammenhæng var, at han var sig selv. Han prøvede ikke at være noget, han ikke var. Han havde det sjovt med sin musik. Som et barn nød jeg ethvert aspekt af hans måde at have det sjovt på banen, hans musik, hans film Kazaam. Han var bare en sjov fyr at opleve. “

In the Zone

Herefter faldt snakken på playoffs seeding. Evan Turner udtalte her, at målet er at komme i playoffs og ikke fokusere på hvem man møder.

NBAInfo: ”Når Dame er brandvarm (in the zone), har du set andre spillere der er på samme niveau?”

Evan Turner fortæller, at da han spillede for Indiana, havde Paul George nogle kampe, hvor han var så varm, at man bare vidste at han ikke ville misse sine skud. Han nævnte endvidere at have overværet Isaiah Thomas blive brandvarm fra hans tid i Boston.

”De her drenge har kampe, hvor man tænker, nu scorer han 15-20 point i streg. En skytte som Damian Lillard kan “ville” holdet til sejr. Han kan være succesfuld i hvad som helst, han gør, med hans viljestyrke og beslutsomhed.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *