Ti vilde forudsigelser om 2018-2019 i NBA

Der er under tre uger til træningslejrene åbner dørene til den nye sæson. Så det er tid for at fyre de mest usandsynlige, men ikke umulige forudsigelser om sæsonen af.

Kawhi.jpg
Kawhi Leonard er en stærk kandidat til at blive MVP i 2018-.2019 sæsonen.

10. San Antonio kæmper sig til et 3. seed i Vest

Det burde ikke kunne lade sig gøre, men coach Gregg Popovich har tidligere vist, at han kan bygge et stærkt hus af de sten, han nu har for hånden. Med to mid-range specialister som holdets stærkeste offensive kort – hvis nogen skulle være i tvivl, så hentydes her til LaMarcus Aldridge og DeMar DeRozan – burde Spurs ikke være et tophold i moderne basketball, hvor trepointsskytterne er konger. Men de to herrer viste sidste sæson, at de kan trække offensiven på et slutspilshold, og opgraderingen fra ingen Kawhi til DeMar DeRozan er til at tage og føle på. I sidste ende kommer det an på, hvor godt DeRozan bliver sat i scene, og om han kan udfylde rollen. Resten skal nok fungere.

9. Ben Simmons får en dårligere sæson end sidste år

Normalt tager spillerne et spring opad efter deres rookie-sæson – det er faktisk så normalt, at det er en regel, at Most Improved Player ikke kan gives til en andetårsspiller. Og Ben Simmons har nok at udvikle på til at han kan tage et stort spring fremad. Men der er nogle ting, som gør det sværere for ham at gå fremad end for andre:

  • For det første blev han måske kigget noget ud af Boston Celtics i slutspillet og det kan have givet andre hold en game plan at følge.
  • For det andet er hans væsentligste svaghed, hopskuddet, ikke noget man bare lige lægger til på eliteniveau. Han kan blive nødt til at tage en masse skud og formentlig uden at ramme de høje procenter.
  • For det tredje kommer han til at dele playmaking tjansen i højere grad, nu hvor Markelle Fultz gerne skulle være klar til at bidrage.
  • Og endelig er der spørgsmålet, om han fik et forspring på sit sophomore jump ved at sidde ude hele forrige sæson og suge til sig af NBA-viden. Det får vi se.

8. Gordon Hayward får flere kampe fra bænken end Jason Taytum

Boston Celtics har så mange wing-spillere af starter-kaliber, at det kan blive svært at finde plads til dem alle, især når Aron Baynes bliver sat ind i særlge match-ups, og Al Horford derfor rykker til power forward. Grunden til at det kan blive Hayward, der får minutter fra bænken, er hans styrke som playmaker for sig selv og andre. Han vil give bænkspillerne et helt andet boost end nogen andre af starterne kan give.
Det absurde ved tanken er naturligvis, at Hayward er en etableret stjerne og den bedst betalte Celtics-spiller p.t., mens Tatum stadig er på vej op.

7. Kevin Love bliver hængende i Cleveland og viser at han stadig kan være første-valg på et middelmådigt hold

Der er en del, der har forudset, at Cleveland har forlænget med Kevin Love for at gøre ham til et bedre salgsobjekt, men hvorfor ikke blive hængende? Han kan gå hen og blive en af denne generations kult-spillere. Den sidste stjerne fra et Eastern Conference-dynasti, og selv om mange tilsyneladende har glemt det, så kunne han lede et hold, mens han var i Minnesota. Det var langt fra hans skyld, at de aldrig kom i playoffs. Det kommer Cleveland nok heller ikke, men Love kan komme til at skinne som solen igen.

6. Der kommer ingen trænerfyringer i løbet af sæsonen

Det varmeste sæde i ligaen tilhører nok Luke Walton (se længere nede). Hvis det ikke lykkes ham at få Lakers til at spille sammen, vil det hurtigt medføre fyringskrav fra fans og medier. Men Lakers er på den anden side ikke rigtigt gearet til at gå all in i denne sæson, så de kan vente til holdet er slået ud og undgå dramaet, hvis det er det, de vil.

5. DeMarcus Cousins når ikke i nærheden af sit gamle selv og bliver en spildt rosterplads

Hvor mange spillere er kommet succesfuldt tilbage efter en overrevet akillessene? Ikke mange og slet ingen centere. Elton Brand, som er en af dem, der minder mest om Cousins, gik fra at være stjernespiller til at være (solidt) bænkfyld. Selv Dominique Wilkins, som havde nogle af sine bedre sæsoner efter han kom tilbage fra en overrevet sene, fortalte, at han var nødt til at ændre sin måde at spille basketball på. Før afsluttede han mange angreb oven over ringhøjde, men efter var han nødt til at bruge sine fundamentals.

Dermed ikke sagt, at Cousins aldrig kommer tilbage. Men genoptræningsperioden plejer ikke at være nok.

4. Russell Westbrook og Paul George scorer tilsammen 100 points i en kamp

Det er set en gang før, men ikke siden Walt Chamberlain selv stod for 100 points, er der en duo i NBA, der har scoret 100 eller derover. Det tætteste er Kiki Vandewhege (51 points) og Alex English (47 points) for Denver i en kamp imod Detroit Pistorns i 1983. De blev hjulpet på vej af en tredobbelt overtid.
I 2018-2019 er der ikke mange kandidater til at nå de 100, men Westbrook og George er nok højest på den liste (andre kunne være Lillard og McCollum eller to ud af Durant, Thompson og Curry, hvis den tredje er skadet). George har godt nok aldrig scoret 50+ points i en kamp, men Westbrook har gjort det fem gange. Til gengæld har George otte 40+ points kampe og Westbrook har 38.

3. Kawhi Leonard bliver MVP fordi Toronto får bedste record i Øst

Kawhi har godt nok kun spillet på MVP-niveau i en enkelt sæson, men hvis han finder tilbage til det, er han i en fantastisk position til at blive MVP. Toronto Raptors kan gå hen og blive ligaens bedste defensive hold i denne sæson og på den måde sikre sig første seed i Øst med 65 sejre eller mere med Kawhi som den dominerende spiller i begge ender af banen.

2. Nogen slår Kobes 81 points i en kamp

Det er selvfølgelig lidt billigt ikke at sige hvem, men der er en del kandidater. Til gengæld er det lidt af et skud, da der stadig ikke er nogen, der er kommet tættere på end Devin Bookers 70 points kamp imod Boston i forrige sæson. Men ”shooters shoot”, og det gør vi også her på redaktionen.

1. Lakers kommer ikke i slutspillet

Det her kan komme til at lyde ufatteligt dumt i løbet af meget kort tid. Ræssonementet er som sådan: Lakers har et hold, der kan være svært at få til at fungere, ikke mindst når det gælder spillerkemi. LeBron er godt nok et overmenneske, men spørgsmålet er om ”my way or the highway” kommer til at fungere med den blanding af spillere. Og uden holdkemi kan Lakers få det svært i en konference, hvor ingen hold har lagt an til at tanke sæsonen. Oveni det hele, så ligner Lakers ikke et stærkt hold i defensiven, selv om det skulle komme til at klikke offensivt. De kan godt komme til at savne Julius Randle.

I det mindste er der udsigt til at få endnu en max-lønnet spiller, når sæsonen er forbi.

Rauf Malik har bidraget med flere af forudsigelserne.