March Madness 2018: Dem skal du se

Hvis du kun følger med i NCAA, når der som nu er March Madness på programmet, så er det let at miste overblikket. Fortvivl ikke. Thomas Nielsen giver her sit bud på ”must see” kampe og spillere.

Af Thomas Nielsen

Jacob Larsen.jpg
Danske Jacob Larsen spiller for Gonzaga, en af turneringens favoritter.

South

Virginia mod UMBC

Virginia er en af nationens helt store favoritter til at tage det hele. Med coach Tony Bennett ved roret og tre nøglespillere i form af deres guards Ty Jerome, Devon Hall og især Kyle Guy er Virginia med deres super defensiv klar til et nyt Final Four run. Deres bedste bud på en kommende NBA spiller er dog deres sjettemand, De’Andre Hunter.

Maryland Baltimore County (UMBC) er et hold, der til stor overraskelse for de fleste vandt over Vermont i America East Conference-finalen, og dermed sikrede sig en plads i turneringen. Deres bedste spiller hedder Jairus Lyles, og han kan om nogen smide bolden i kurven, men mod Virginia, der i år har collegebaskets bedste defensiv, kan Lyles godt få problemer. Det ville være et historisk upset, hvis UMBC vinder.

Arizona mod Buffalo

Den her kamp er især spændende, fordi begge hold besidder seriøse scorere. Arizona har måske det kommende 1st overall pick i den kommende NBA draft i form af Deandre Ayton, der fylder en del inde i feltet.

Derudover har Arizona utroligt mange andre strenge at spille på. Rawle Alkins og Allonzo Trier er to andre Wildcats, jeg ville ville holde øje med, da de også kommer til at få sig en NBA karriere.

Den sidste Arizona spiller, man skal holde øje med, er den erfarne Parker Jackson-Cartwright, som nogle nok husker fra den meget beskrivende dokumentar om AAU bold ’’At all cost’’.

Buffalo, der ligeledes kan få buckets, bliver anført af Wes Clark, der skal lede dette hold mod et utroligt stærkt Arizona hold.

Buffalos bedste spillere hedder dog Jeremy Harris og CJ Massinburg, der virkelig kan score bolden effektivt og hurtigt.

Den sidste spiller, jeg ville nævne, er en, man nok ikke overser. Det er nemlig Nick Perkins fra Buffalo, som om nogen kan rykke rundt under kurven med de bedste grundet hans styrke.

Kentucky mod Davidson

Wildcats mod Wildcats i form af Kentucky mod Davidson. Kentucky med coach Calipari har fået sig endnu et stærkt hold, og uden noget klart top ti pick for første gang i lang tid. Dog skal det siges, at Kevin Knox og Shai Gilgeous-Alexander med en god NCAA-turnering meget vel kan snige sig ind i top ti.

Knox er manden med redskaberne til at blive en kommende NBA All Star og Gilgeous-Alexander er en stor guard, der sagtens ville kunne spille minutter på et godt NBA hold.

Udover disse to har Kentucky en masse spændende spillere i form af Nick Richards, Hamidou Diallo, PJ Washington, Jarred Vanderbilt, Quade Green og Wenyen Gabriel.

Davidson er endnu et af disse high octane offensive hold, der med glæde skyder langbolden, når de kan komme til det. Anført af Peyton Aldridge og Kellan Grady samt islændingen Jon Axel Gudmundsson så vil jeg sige at dette kan blive en meget spændende kamp, da Kentucky ikke har været altdominerende i år.

Miami mod Loyola (Chicago)

Den her match-up skriger upset, selvom 6. seedede Miami nok er favoritterne. Loyola anført af Donte Ingram og Clayton Custer slår deres modstandere med deres 3 og D spil, som må siges at være særdeles effektivt.

Miami der virkelig savner Bruce Brown, bliver anført af kommende første runde pick Lonnie Walker IV, der nemt kan genkendes med sin Elfrid Payton-lignende frisure. Miami er et meget ungt hold, som kun har en enkelt senior, der får spilletidhvilket til tider har ført til turnovers og dumme fejl.

Resten af South

Andre prospects at holde øje med er: Mo Bamba og Kerwin Roach fra Texas, Jacob Evans fra Cincy og Khyri Thomas fra Creighton.

East

Villanova mod Radford

Forrige års mestre, Villanova, er igen en af favoritterne til at tage det hele ført an af en Kawhi Leonard type spiller i form af Mikal Bridges. Og så skal man heller ikke glemme Jalen Brunson. Villanova besidder simpelthen så meget fire power og kan virkelig putte selv det bedste defensive hold under pres.

Florida mod St. Bonaventura

Florida anført af Jalen Hudson og Chris Chiozza spiller noget af den bedre defensive basketball i landet. Og da de samtidigt fordeler bolden godt i angrebet, har de et næsten komplet hold.

Deres modstander i 1. runde bliver St. Bonaventura, som slog UCLA ud i ”First Four”. St. Bonaventura skal have alt ud af Courtney Stockard og Ladarien Griffin for at lave et upset mod Florida.

Texas Tech mod Stephen F. Austin

Uden nogen decideret NBA-klare spillere er dette en kamp, som virkelig kan gå hen og blive spændende. Der lugter lidt af upset fra 14. seedede Stephen F. Austin.

Andre spillere at holde øje med

Collin Sexton og Donta Hall fra Alabama, Daniel Gafford fra Arkansas, Jevon Carter fra West Virginia, Zhaire Smith fra Texas Tech og Vincent Edwards, Carsen Edwards samt Isaac Haas fra Purdue.

Midwest

Kansas mod Penn

Kansas skal med deres stjernehold af rutinerede spillere vise, at de godt kan nå langt med dem, frem for deres sædvanlige one-and-done frosh spillere. Devonté Graham og Sviat Mykhailiuk er de to, man især skal holde øje med i denne kamp og i turneringen generelt.

Rhode Island mod Oklahoma

Rhode Island er et hold uden en decideret stjerne, men med en super høj arbejdsmoral, der nedkæmper dig og dit hold over 40 minutter. E.C Matthews og især Jared Terrell er de to man skal holde øje med for dem.

Oklahoma er et spændende hold og har været det siden Buddy Hield forlod dem. Mange fra det hold er nu seniors, men dog bliver de ført an af en ny spiller på holdet, nemlig den skydeglade Trae Young der om nogen minder om Steph Curry. Young er en spiller der kan score overalt fra gulvet. Han tog NCAA med storm fra starten af sæsonen, men har dog hen over vinteren haft sine problemer.

Andre spillere at holde øje med i Midwest

Duke har denne gang en hel håndfuld: Marvin Bagley III, Wendall Carter Jr, Grayson Allen, Trevon Duval og Gary Trent Jr fra Duke. Derudover finder vi Jaren Jackson Jr og Miles Bridges fra Michigan State, Austin Wiley fra Auburn, Donte Grantham fra Clemson, Tyus Battle og Oshae Brissett fra Syracuse, der lige klemte sig ind i turneringen via udtagelseskomiteen og sejr i First Four, og Omer Yurtseven fra NC State.

West

Gonzaga mod UNC Greenboro

Endelig et danskerhold flot repræsenteret af Jacob Glarbjerg Larsen, som dog spiller i skyggen af tre stærke bigs i form af Rui Hachimura, Killian Tillie og John Williams, der udgør kernen i et stærkt Gonzaga-hold.
Gonzaga er i blandt landets bedste mandskaber der lever både godt af deres top 10 offensiv og top 30 defensiv.

Missouri mod Florida State

Mizzou møder op til turneringen med en skadesfri Michael Porter Jr, der næppe kan være i topform, men dog er et kæmpe boost for dem. Desværre er forward Jordan Barnett suspenderet i denne kamp grundet en DUI. Det bliver derfor nok op til Kassius Robertson og Jontay Porter (Michaels bror) at få dem videre fra første runde.

Florida State der mistede en hel stjernetrio sidste år til NBA i form af Isaac, Bacon og Rathan-Mayes, kommer til turneringen som lidt af en overraskelse, men med et hold ført an af Braian Angola og Terance Mann.

Andre du skal holde øje med

Trevon Bluiett fra Xavier, Joel Berry og Luke Maye fra UNC, Moritz Wagner fra Michigan, Keita Bates-Diop fra Ohio St, Malik Pope fra SDSU og Robert Williams samt DJ Hogg fra Texas A&M.