OK3 uden flow i Orlando

Oklahoma er det seneste hold, der har samlet tre stjerner, der alle er vant til at være i centrum. Og det er ikke altid let at få til at fungere.

Velkommen til Orlando.JPG
Velkommen til Orlando.
Foto: Rauf Malik

Paul George og Carmelo Anthony var to væsentlige forstærkninger for Oklahoma City Thunder sidste sommer, hvor de blev hentet ind for at hjælpe MVP Russell Westbrook med for alvor at udfordre topholdene i NBA.

Westbrook blev i sin MVP-sæson også kendt som Mr. Triple Double, Anthony er en af de bedste scoringsmaskiner i NBAs historie samt den næstmest scorende spiller for USA Basketball i OL sammenhæng, mens George er kendt for at være en af de bedste “two way players” i NBA, da han både er sublim til at angribe og dække op. George var som stjerne for Indiana Pacers en af LeBron James’ hårdeste udfordringer i Eastern Conference i et par sæsoner.

Trekløveret blev hurtigt døbt ”OK3”, et ordspil på forkortelsen OKC, og mange så frem til, at Westbrook ville få den støtte i offensiven, som han havde savnet i sidste sæson. Men det blev en større udfordring, end man havde regnet med. Det var ikke nemt for den dynamiske trio at finde en kemi sammen på banen, og den var stadig ikke optimal, da NBAinfo.dk mødte op til kamp i Orlando den 29. november.

Der var meget “din tur, hans tur og så min tur” og ikke noget decideret system eller flow i spillet, så på trods af en positiv netto rating (forskel mellem egne og modstanderes points/kamp), havde Thunder kun vundet otte ud af 19 kampe.

Deres modstander, Orlando Magic havde efter en fantastisk sæsonstart med otte sejre i de første 12 kampe efterfølgende tabt ni kampe i streg op til mødet med Thunder, så OKC gik ind til kampen som favoritter. Men Aaron Gordon, som har været flyvende i denne sæson, havde andre planer og var ustoppelig med sine 40 points og 15 rebounds i en 121-108 sejr. Kampen var således endnu et bevis på, at OK3 ikke har nemt ved at spille sammen endnu og udnytte deres styrker på bedste vis.

Trykket stemning hos udeholdet

Efter kampen var stemningen meget trykket i OKC omklædningsrummet. Alle tre superstjerner fra OKC var kort til rådighed, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at de alle tre var godt trætte af, at de endnu ikke har fundet den rette vinderformel.

Carmelo Anthony sagde, at der ikke er nogen grund til at trykke på panikknappen, da det er en ny situation for alle tre spillere og det tager tid at finde den rette spillemåde.

I denne forbindelse spurgte undertegnede ind til hvad man kunne ændre for at få tingene til at vende den rigtige vej. Hertil svarede Melo, at han ikke ønsker at pege på. hvad der præcis skal gøres, “men at vi ved alle hvad vi skal gøre for at spille bedre og for at vinde. Vi har så meget talent, at de kampe som vi bør vinde, dem skal vi vinde”.

Anthony sagde endvidere, at det er ærgeligt, at det tager tid at finde den vindende rytme/kemi frem, men at han er overbevist om at de nok skal finde den. Han ser dette som en mulighed for at holdet bliver stærkere, da man vinder og taber sammen.

Donovan: Vi skal af med dårlige vaner

OKCs træner, Billy Donovan, havde efter kampen udtrykt, at de som hold skal bryde dårlige vaner. Han var heller ikke helt tilfreds med valget af skud, der blev taget i kampen.

Efterfølgende spurgte undertegnede Paul George, hvordan de som hold kunne spille på et bestemt niveau en hel kamp igennem for at vinde.

 

Paul George: Vi skal som hold finde ud af hvad der fungerer for os og så skal vi bare være stabile. Vi er gode, når vi er målrettet “locked in” i vores system. Det er det vi skal gøre. Vi skal holde det niveau for hver position og for hele 48 minutter.

Redaktionel tilføjelse (8. marts)

Efter nederlaget til Orlando Magic stod Oklahoma City med otte sejre og 12 nederlag. Siden da er det gået op og ned, og de kæmper stadig for at fastholde en slutspilsplads.

Det er ekstremt tæt fra 3. til 10. pladsen i Western Conference, kun fire nederlag skiller p.t. hjemmebane i første runde fra en tidlig sommerferie og en tur i draft-lotteriet.

OKC ligger med 37 sejre og 29 nederlag, og i en normal sæson ville det på dette tidspunkt ligne en stensikker slutspilsplads. Men denne sæson er langt fra normal.

OKC fik vendt skuden kort efter Orlando-kampen, da de fik mere flow i deres angreb, primært fordi Carmelo Anthony accepterede en mindre rolle. Men tabet af Andre Roberson, en af ligaens bedste forsvarsspillere, har kostet dyrt i defensiven, siden han blev skadet den 27. januar. På det tidspunkt havde holdet 29 sejre og 20 nederlag, så de har tabt over halvdelen af kampene siden da.

Der er stadig 16 kampe tilbage i den regulære sæson, og alt kan ske endnu.