Interview: CJ McCollum snakker om rap

NBA og rap-scenen har tættere forbindelser end nogen anden sportsgren og musikgenre, og mange NBA-stjerner har et meget personligt forhold til musikken. Det gælder også Portlands CJ McCollum.

Snapshot - 1.png
CJ McCollum fanget i gæsternes omklædningsrum i Miami.
Foto: Rauf Malik (udklip fra video)

I forbindelse med medieadgang til NBA-kampe har man som reporter mulighed for at snakke med spillerne både før og efter kampen. Efter kampen er der nogle spilleregler for, hvilke spørgsmål man kan stille, mens forskellige tv-stationer optager video, og skribenter fra flere forskellige nyhedsmedier fra hele verden kæmper om spillernes opmærksomhed. Men et par timer inden kampstart er stemningen normalt afslappet og der er mere frit slag. Man kan snakke med spillerne om stort set hvad som helst – naturligvis forudsat at spillerne er åbne for det. Man fornemmer hurtigt om en spiller har reel interesse for de spørgsmål, man stiller, eller om de blot besvarer spørgsmålene mekanisk og undvigende.

De fleste spillere får de samme spørgsmål stillet kamp efter kamp efter kamp. Hos NBAinfo er vi naturligvis interesserede i at få spillernes syn på hvad der rykker sig i NBA og på deres egne respektive hold. Men samtidig finder vi det også relevant at ramme spillerne fra en anden og mere personlig vinkel, hvor man kommer ind bag spillerne og får et indtryk af hvilke holdninger og syn de har på andre temaer end basketball.

Inden jeg ankom til Portland Trailblazers’ omklædningsrum havde jeg besluttet mig for, at jeg som første prioritet skulle interviewe Damian Lillard og CJ McCollum, Portlands to bedste spillere, som også af mange anses som den bedste back court i NBA. Det er dog ikke altid muligt at få talt med de bedste spillere på holdene inden kampstart, da de tit befinder sig i massagerummene, varmer op på banen, har høretelefoner på eller er dybt begravet i deres telefoner med ryggen mod journalisterne.

Det lykkedes dog for mig at få fuldt hus, da jeg fik talt med både CJ McCollum, Damian Lillard og Evan Turner. I denne forbindelse snakkede jeg med CJ McCollum om hans favoritmusikere, da han voksede op samt hans syn på Shaquille O’neals ”rap skillz” i forhold til Damian Lillards.

NBAinfo: ”Hvordan vil du sammenligne Damian Lillards rap stil med Shaqs?”

CJ McCollum kvitterede med et grin og svarede; ”Øhm..altså jeg mener, at Shaq gik platin..jeg tror det også havde meget med hans popularitet at gøre. Efter at have begge tos musik mener jeg at Dame er en bedre rapper, men det er bare min personlige holdning.”

Herefter spurgte undertegnede CJ McCollum hvilke artister han så op til og betragtede som de bedste, da han voksede op. Hertil svarede han, at han lyttede en del til Jay Z, heriblandt albummene Blueprint fra 2001 og American Gangsta fra 2007. Derudover lyttede han en del til Tupac, Biggie, J. Cole og Nas.

Nu hvor CJ McCollum havde nævnt både Jay Z og Nas fandt jeg det oplagt at spørge ind til hvem han mente vandt den ”battle” de havde i forbindelse med deres berømte ”beef” som kulminerede i løbet af 2001, hvor det blev til personlige angreb fra scenen og tre brutale diss tracks.

Mange folk mener, at hip hop-verdenen tabte mælet, da Nas i 2001 udgav tracket ”Ether”, der var rettet mod Jay Z, kort efter denne havde udgivet “Takeover”. Der var således konsensus om, at Nas vandt den battle med det nummer. Men eftersom CJ var en stor Jay Z fan, var det et interessant emne at berøre.

Mange spillere som både er Jay Z og Nas fans vil nok føle sig trængt op i en krog, hvis man stiller dem dette spørgsmål, da de ikke gider at vælge side og gøre sig ”uvenner” med Jay Z eller Nas. Idet jeg spurgte CJ om dette, kom Damian Lillard gående bagfra. Han ser ud til at ville ”videobombe” CJ, men går langsomt sin vej efter at have gjort sig kort bemærket for kameraet.

NBAinfo: ”Nu hvor vi snakker Nas….da ”Ether” kom ud…kan du huske den dag? Hvem vil du mene vandt den battle?”

Damian Lillard der netop er gået forbi kameraet rapper i baggrunden en strofe fra ”Ether”: ”God’s Son across the belly, I prove you lost all ready!”

En smilende og anerkendende CJ McCollum pegede på Damian Lillard mens han rappede denne strofe.

“Det er svært at sige. Ether var et sindsygt track. De havde begge punchlines efter punchlines og bars efter bars og meget af det var faktiske hændelser de berettede (i deres tekster). Jeg nød det bare. Jeg kan ikke vælge den ene frem for den anden” sagde en skævt smilende CJ McCollum idet jeg bemærkede ”Ja, du skal jo være politisk korrekt. Jeg siger Nas vandt den battle”.

Efterfølgende gik CJ McCollum på banen og havde en statline på 18 point, 5 assists og 5 rebounds i en sejr over Miami Heat der var med til at sikre Portland 8. seed i Vest-konferencen.

Nu er Portland så på randen af knockout i deres egen battle mod Golden State Warriors, som knapt er så jævnbyrdig som den ovennævnte battle mellem Jay Z og Nas. Warriors har slået Portland i alle fire indbyrdes kampe i sæsonen i år med et gennemsnit på 19 point, heriblandt en sejr på 45 point, og i slutspillet har de vundet de tre første kampe.

Men når man har en backcourt som CJ McCollum og Damian Lillard kan man ikke bare se bort fra denne dynamiske duos potentiale til at overraske som underdogs.

Udgivet i Ikke-kategoriseret