Interview: Lillard snakker playoffs og MVP

NBAinfo.dks udsendte reporter er vendt hjem fra en tur til Florida, hvor han bl.a. fik fat på Portland-stjernen Damian Lillard til en snak om jagten på et playoff seed og sæsonens spændende MVP-ræs.

AAA.JPG
American Airlines Arena har en fantastisk beliggenhed ud til bugten i Miami.
Foto: Rauf Malik

Den 19. marts 2017 befandt undertegnede sig på South Beach, Miami Florida. Efter lidt morgentræning på en flot og solrig dag på South Beach og en svømmetur i de høje og flotte bølger, blev der taget en frisk beslutning om at droppe taxaturen fra South Beach til Miami Airlines Arena og i stedet, med en flaske limonade drik i hånden, at vandre 2 timer over motorvejsbroerne med den flotteste udsigt over Miami Bay og de omkringliggende gigantiske huse ved vandkanten.

Det er hårdt arbejde at være udsendt for NBAinfo.dk – tænk at måtte forlade dette for at gå til basketball…

På denne dag spillede Portland Trailblazers ude mod Miami Heat. Begge hold kæmpede om en plads i slutspillet i hver deres konference. Miami Heat startede sæsonen 11-30 og sluttede 2. del af sæsonen af med en imponerende NBA 2. bedst 30-11 rekord. Til trods for dette formåede de ikke at få et ben inden for slutspillet. De snublede ved målstregen og måtte se sig udkonkurreret af Indiana Pacers, der havde flere sejre, og Chicago Bulls der havde den samme record som Miami (41-41). Men Chicago avancerede til slutspillet som 8. seedet, idet de havde tiebreakerfordelen ved indbyrdes opgør over Miami Heat.

Portland kæmpede mod Denver Nuggets om 8. seed i Vest-konferencen og var ligeledes desperate for at vinde opgøret mod Miami Heat. Kampen sluttede 115-104 i Portlands favør. Damian Lillard spillede en sublim kamp med 49 points og 5 assists med en field goal på 14/21 samt 9/12 fra 3’ eren.

Det var i den grad en fornøjelse at se Damian Lillard spille  god en kamp. Miami forsøgte at stoppe ham så godt de kunne, men en spiller med hans talent kan ikke stoppes når de er ”in the zone”.

I disse situationer gælder det om at holde de øvrige spillere fra modstanderholdet fra at score. Men Jusuf Nurkic (som Portland tidligere på sæsonen fik tradet fra Denver) tillod ikke dette, idet han scorede 21 point og havde 12 rebounds. CJ. McCollum bidrog med 18 point, 5 assists og 5 rebounds. Portland har nu sikret sig en 8. seed i playoffs og har en bedst ud af 7 ”date” med 1. seedet Golden State Warriors som de har tabt alle fire sæson kampe til med et gennemsnit på 19 point.

Inden kampen talte jeg blandt andre med en fokuseret Damian Lillard.

Jeg spurgte ham om de som hold tænker på seeding og modstander eller om de bare vil med i playoffs. Hertil svarede Damian Lillard, at det handlede om at komme med i playoffs, og at de højst ville kunne få en 7. seed, hvilket betød at de enten skulle spille mod Spurs eller Warriors, hvilke begge er nogle hårde modstandere.

Det næste spørgsmål gik på MVP debatten. Jeg lagde op til at Damian Lillard gerne måtte fortælle hvilke spillere, han mente havde gjort sig fortjent til MVP. Damian svarede hertil, at Kahwi Leonard spiller på et super højt niveau og at han uden tvivl er top 2, top 3, og at dette ikke ville overraske ham hvis Kahwi vandt.

Lebron James spiller på MVP niveau hvert år sagde han, og han er nok den bedste spiller i ligaen, men Lillard understregede, at være den bedste spiller er ikke det samme som at være den bedst spillende spiller den respektive sæson og derfor mente han, at man ikke bare kan give MVP trofæet til den bedste spiller.

I Lillards optik ser han disse tre spillere som oplagte MVP kandidater 1. Russell Westbrook, 2. James Harden og 3. Kahwi Leonard. Til sidst spurgte jeg ham om hvilken spiller der fik ham til at arbejde hårdest på banen når han spillede mod ham. Lillard svarede: ”Russell Westbrook, fordi han er så konkurrencepræget. Hvis jeg skulle stemme i dag, ville jeg stemme på Russell Westbrook som MVP”.

Lidt efter gik Lillard på banen og scorede 49 points.