Kobe Bryant: Hvem ville vinde 1-mod-1, han eller Michael Jordan?

I anledning af All Star weekend 2017 bringer NBAinfo.dk et kort, men eksklusivt klip med en af basketballhistoriens største, Kobe Bryant.

kobe-bryant-passes-michael-jordan (1).jpg
Kobe Bryant er en levende NBA-legende allerede før han går på “pension” som spiller. Her er han oppe imod sit eget idol, Michael Jordan.

Det er ingen hemmelighed i NBA-verdenen (samt den øvrige verden), at Míchael Jordan anses for at være den bedste basketballspiller nogensinde. I denne forbindelse anvendes betegnelsen “G.O.A.T.” (greatest of all time) meget hyppigt.
De sidste 20 år har man sammmenlignet næsten enhver spiller, der har haft kurs mod at blive en superstjerne, med Michael Jordan. F.eks. i 1996, da Jordan var i gang med at vinde 72 kampe med Chicago Bulls, og LeBron James var 11 år gammel, blev Grant Hill, Allen Iverson og Kobe Bryant sammenlignet med Jordan.
I nutidens NBA er det spillere som LeBron James og Stephen Curry der bliver sammenlignet med Jordan.
Det er ikke en betingelse, at man har samme spillestil eller fysik som Jordan for at kunne blive sammenlignet med ham. Det handler mere om, hvor “great” man er som spiller og hvor vigtig man er for sit hold og på hvilket niveau man formår at hæve sit spil til for at kunne vinde, når det virkelig gælder.

Dræberinstinktet er kendetegnende

Jordan var især kendt for at hæve sit spil et par niveauer op i crunch time og samtidigt være koldblodig og aldrig være bange for at tage det afgørende skud for at vinde kampen. Jordan besad et mentalt overskud og en selvsikker overlegenhed, der kunne virke intimiderende for andre spillere.

Allerede fra han var 18 år begyndte Kobe Bryant at drage sammenligninger til Michael Jordan, efter han gik direkte fra high school til NBA. Kobes fysik og spillestil minder utrolig meget om Jordans og han er den første til at indrømme, at han skræddersyede sin spillestil efter Michael Jordans.

Da de skulle dække hinanden op i 1998 under All Star kampen i New York, stillede Kobe Bryant flere spørgsmål til Jordan under kampen mht. hans angrebsspil. Jordan kvitterede ved at give ham et par fif omkring hvordan han brugte sine knæ til at få en fornemmelse af hvor forsvarsspilleren befandt sig. Der er adskillige videoer på Youtube, der viser, hvor meget Kobes spillestil minder om Jordans, lige fra deres måde at skyde et fadeaway hopskud på til, hvordan de fejrer en buzzerbeating gamewinner:

 

 

Det som de fleste coaches og medspillere har kommenteret omkring Kobe Bryant, hvilket er en kvalitet som Jordan også besad, er hans “work ethic” og hans mentale fokus, for ikke at sige besættelse af at skulle vinde. Kobe hader – præcis som Jordan – at tabe, uanset om det er et spil Ludo med sin datter eller en kamp 7 i NBA finals mod Boston Celtics.

Prime Jordan imod prime Bryant – hvem vinder?

Tit når snakken falden på “hvem er bedst nogensinde?”, ender man med at diskutere “hvem ville vinde i en 1 mod 1 kamp?”, vel at mærke med begge spillere i deres absolut bedste form.
Inden OL i London i 2012 var Team USA i Barcelona og spille en lille opvarmningsturnering. Her fik undertegnede interviewet Kobe Bryant. I denne forbindelse blev Kobe bl.a. spurgt:

NBAinfo.dk: “Dig i din prime og Jordan i sin prime. 1 mod 1. Winners ball. Hvem vinder?” 
(se svaret i videoen el. læs det nedenfor)

Kobe Bryant: “Vi ville formentlig begge falde døde om” (efterfulgt af et lille grin).

Hvis man kunne ønske en udvidelse af All Star var det måske med en lille 1-mod-1 turnering for at få afgjort den slags spørgsmål. God All Star weekend, red.

Udgivet i Ikke-kategoriseret