Interview: MVP Steph Curry i afslappet form (med video)

Vores videoreporter har et par ikke tidligere offentliggjorte interviews/klip fra sidste år, som NBAinfos læsere ikke skal snydes for. Her den nu dobbelte MVP Steph Curry.

CURRY.jpg
Vores videoreporter mødte i sidste sæson en Stehp Curry i afslappet form.

Interviewet fandt sted i forbindelse med Golden State Warriors udekamp imod Philadelphia 76ers den 9. februar 2015. Pga. tekniske problemer kunne det ikke bringes, mens det var helt frisk, men nu er det hentet frem fra arkivet.

Målet er at vi spiller vores bedste basketball til april. Det er derfor et godt tegn at vi er frustrerede lige nu pga vores spil. Selvom vi vinder har vi en høj standard for hvordan vi burde spille.

NBAinfo: Steph, det er nogle få hold i NBAs historie der har vundet 41 ud af de første 50 kampe. Hvor stolt er du af dit hold og hvad er dit mål de sidste 30-32 kampe der er tilbage i sæsonen?

Steph Curry: “Det er et godt fundament vi har bygget (med de 41 vundne kampe). Forhåbentlig kan vi vinde den sidste kamp inden All Star Weekenden så vores record er 42-9. Der skal hårdt arbejde til hver dag for at være i toppen af Western Conference. Det er vigtigt for os at vi konsekvent spiller vores bedste spil, hvilket vi ikke har gjort på det seneste. Målet er at vi spiller vores bedste basketball til april (når slutspillet starter, red.). Det er derfor et godt tegn at vi er frustrerede lige nu pga vores spil. Selvom vi vinder har vi en høj standard for hvordan vi burde spille.”

NBAinfo: Det faktum at du og Klay Thompson spillede i Spanien (VM i basketball), har det været medvirkende til, at I har spillet så godt denne sæson, og hvordan har det udmøntet sig?

Steph Curry: “Vi fandt en god rytme ved at spille i det miljø og den atmosfære i to måneder. Når man har den slags rytme og man så efterfølgende skal spille i NBA burde det ikke være et problem at fortsætte med de gode tendenser. Vi blev begge bedre hen over sommeren, på begge ender af banen (angreb og forsvar) og vi har taget det med os. Det var en god oplevelse og jeg er glad for vores tid i Spanien og vi vandt jo guldet og fik derfor en vindermentalitet ud af det.”

NBAinfo:  Sidste spørgsmål, jeg spurgte Steve Kerr hvem der ville vinde hvis dig, Klay og Kerr skulle tage 20 skud fra 3’eren. Han svarede, at I alle 3 ville score lige meget…men kom nu..hvad siger du?

Steph Curry (med et smørret smil): “Ja, det er det politisk korrekte svar. Enhver skytte tror på sit skud, så Kerr vil nok tro at han kunne vinde, Klay og jeg ligeledes. Vi er alle meget selvsikre. Skyttere skyder.”

Steph Curry fik derved gjort os en smule klogere, da han mener, at han godt kunne vinde over den anden halvdel af Splash Brothers samt sin træner Steve Kerr.

Nogle år tilbage var Steph Curry skadesplaget. Han missede 40 ud af 66 kampe i den forkortede 2011/2012 sæson, hvor han snittede 14,7 points 5,3 assists og 3.4 rebounds. Baseret på hans potentiale tog Golden State Warriors chancen og tilbød ham 44 millioner dollars for fire sæsoner, hvilket ikke er maximum for hvad de kunne tilbyde ham. Men hvis man tager hans ankelskader i betragtning var det en god kontrakt, hvorfor han også skrev under på den.

P.t. har han således kun den femtehøjeste løn på holdet, selv om han er dobbelt MVP, men når hans nuværende kontrakt udløber, er der næppe tvivl om, at Golden State tilbyder ham den max kontrakt, han så rigeligt har fortjent.