Da Durant strandede på Waiters Island

Siden 2016 har Miami haft en særlig attraktion i form af ”Waiters Island”, en ø, som oprindeligt kun var beboet af de mest stålsatte Dion Waiters fans. Hans tidligere holdkammerat, Kevin Durant, er en af dem.

Kevin Durant.jpg
Kevin Durant er stor fan af sin tidligere holdkammerat, Dion Waiters, som nu spiller for Miami Heat.
Foto: Rauf Malik (udklip fra video)

Søndag den 2. december var det tid for Durants årlige besøg på “øen”. Hans hold, mestrene fra Golden State, ankom allerede om fredagen, og skulle egentlig have trænet om lørdagen, men da havde træner Steve Kerr dog valgt at give dem fri.

Det er ikke noget tilfælde, at det lige var i Miami, han traf det valg. Mens resten af USA lider under vinterens kulde skinner solen nemlig varmt i Miami, selv i december. Det gør byen til et af NBA-stjernernes foretrukne stop undervejs i sæsonen, og giver dem mulighed for at nyde en fridag ved at tage til stranden og slappe af i stedet for at hænge på et hotelværelse.

Let adgang til stjernene på stille mediedag

​Da undertegnede troppede op til Warriors’ shootaround søndag formiddag og talte med Steve Kerr, Stephen Curry og Kevin Durant, herskede der ingen tvivl om, at de alle havde nydt godt af solen og stranden på deres fridag dagen forinden. Der var ikke mere end et halvt dusin journalister til stede, så der var rig mulighed for at få taletid.

NBAinfo.dks udsendte havde forberedt et spørgsmål til Kevin Durant om begrebet “Waiters Island”, som knytter sig til hans gode ven og tidligere holdkammerat i Oklahoma City, Dion Waiters, som især i sidste sæson nød pæn succes for Miami Heat. (2016-2017 sæsonen sluttede dog for Waiters med en ankelskade, som også har plaget ham i denne sæson (og som i sidste ende førte til en operation i midten af januar, red.).

Waiters Island blev opfundet som et virtuelt tilholdssted for hans mest stålsatte fans, der har troet på ham, selv når minutterne blev små. Men for kommentatorer har det også været oplagt at bruge udtrykket om hans tendens til at spille isolation, hvor han og hans direkte modstander udgør deres egen lille “ø” på banen.

Ved media availability, efter Warriors havde skudtrænet om lørdagen, spurgte jeg Kevin Durant om, hvad han synes om begrebet ”Waiters Island.”

Hertil svarede Durant, at han godt kan lide det kælenavn, og at han er nede med alt, der har med Dion Waiters at gøre. Durant jokede endda med at han selv har et palads på Waiters Island. Durant fortalte endvidere, at han er glad for at Dion Waiters fik kontrakt med Heat, men han havde ønsket, at Waiters havde fået en lidt højere løn, da han efter Durants mening fortjener mere.

Ser hver modstander som en særlig udfordring

Derudover blev der spurgt om der var nogle særlige spillere i NBA som han så specielt frem til at spille imod, og derfor var ekstra gearet op til at ville score 40+ points imod. KD svarede hertil;

“Enhver modspiller på min position udgør en udfordring for mig på hver sin måde. Jeg går bare ud og kæmper, og med at kæmpe mener jeg at ville gøre mit bedste i forsvaret og prøve ikke at lave nogen fejl, selvom jeg godt ved, det ikke er muligt. Jeg fokuserer på hver eneste boldbesiddelse som var det den sidste. Det er en konkurrencepræget ild, jeg har i mig, og enhver modspiller, som jeg skal spille imod, bringer en energi, som jeg enten skal matche eller overgå. Jeg ser frem til den udfordring hver eneste kamp.”

Strandet på Waiters Island

Som det er bekendt vandt Warriors overlegent kampen 123-95 . Kevin Durant havde en statline på 24 points, 7 assists, 3 rebounds på 28 minutter, hvorimod Dion Waiters, som var vendt tilbage efter et par ugers pause pga den skadede ankel, blot havde 4 points (1/10 fga) på 24 minutter. Efter kampen fik undertegnede igen mulighed for at stille Kevin Durant et par spørgsmål.

NBAinfo.dk:  “KD, var der noget tidspunkt i kampen, hvor du fandt dig selv strandet på Waiters Island…og hvad betyder det for dig at din ven Dion nu er ansigtet udadtil for Miami Heat?”

Durant grinede, da han hørte første del af spørgsmålet og svarede ironisk og smilende:

“Ja mand, jeg var strandet på Waiters Island. Ej, heldigvis missede han nogle nemme skud, som han normalt rammer, hvilket fik mig til at se bedre ud end normalt. Jeg er spændt og glad på hans vegne. Han er min bror for livet. Jeg ser frem til at han bliver ved med at udvikle sig som spiller ,og jeg er glad for, at han er et sted, hvor de elsker ham, og nyder hans spil, og forhåbentlig fortsætter han med at spille godt.”

Under opvarmningen til kampen var der mange børn som prøvede at komme i kontakt med Kevin Durant. Nogle af dem bad ham f.eks. skyde på en speciel måde. Durant reagerede med at vinke ud til børnene og lave lidt sjov med sine skud. I denne forbindelse spurgte undertegnede, om Durant selv fik mulighed for at hilse på sine idoler som barn.

Kevin Durant: “Det var ikke muligt for mig. Jeg kom ikke så tæt på en kamp før jeg selv blev en NBA spiller. Det ville have betydet rigtig meget for mig at møde min favoritspiller, da jeg voksede op. Men forhåbentlig kan vi inspirere børnene til at spille basket på den rigtige måde, og forhåbentlig kommer der flere fans som kommer og ser os spille.”

Bonusmateriale: To skudøvelser med Kevin Durant

Under opvarmningen lavede Durant bl.a. to nye skudøvelser som man ikke tidligere har set ham lave. Måske er det noget vores læsere kan blive inspireret af? KD har ihvertfald ikke svært ved at score på den måde…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *