Årtiets diverse (del 2)

Fra Kawhi Leonards første sæson som DPOY.

Vi fortsætter gennemgangen af 2010ernes NBA, som vi husker det på NBAinfo.dk.

Årtiets forsvarsspiller: Kawhi Leonard

Der var en række gode bud til denne titel, men Kawhi Leonard stikker ud, som den der både påvirkede spillet individuelt som en af de bedste en mod en forsvarsspillere gennem tiden og som en der kan binde et forsvar sammen.

De andre kandidater var Dwight Howard, som dominerede i starten af årtiet, Draymond Green, som var afgørende for Golden State Warriors systemskifte, og Rudy Gobert, som var den dominerende forsvarsspiller i slutningen af årtiet.

Årtiets klovn: Nick Young

Mange har nok JaVale McGee som den største klovn i NBA, men her på NBAinfo.dk mener vi, at det er noget ufortjent og bygger på en regulær kampagne fra Shaq i Shaqtin’ A Fool-segmentet.

Nick Young er ikke så stor en klovn som hans “mentor” Gilbert Arenas, men det er også særdeles store klovnesko at fylde ud.

Årtiets sociale medier-personlighed: Kevin Durant

I starten af årtiet lignede Gilbert Arenas en sikker vinder af denne kategori. Han gik endda til tider over stregen i sine interaktioner med fans. Til sidst måtte han lukke sin Twitter-konto i en længere periode, fordi han ikke helt kunne styre det. Inden da havde han bl.a. fået Dwight Howard med på den tids dille planking:

Gilbert Arenas er i vægttræningslokalet – for en planking…

Et andet bud kunne være Darryl Morey, general manager for Houston Rockets. Og ikke kun fordi han kom i fedtefadet med sin støtte til de protesterende i Hong Kong sidste sommer. Han er simpelt hen den type, som ville tweete og interagere endnu mere, hvis han ikke lige var GM i NBA.

Men Kevin Durant er i en anden kategori. Det er sjældent, man får mulighed for at diskutere basketball med en spiller i superstjernekategorien, men Durant er jævnligt på spil og diskuterer med bl.a. NBA-bloggere om værdien af mid-range osv. Og så er han også “master of the clapback” over for kritiske Twitter-brugere:

Årtiets Askepot/Cinderella: Steph Curry

Steph Currys rookie-sæson signalerede ikke ligefrem, at Warriors fem år senere ville stå med deres første mesterskab i 40 år og indgangen til et NBA-dynasti. Godt nok kom Curry på All Rookie First Team efter sæsonen, men det var efter en 26-56 sæson og dermed den fjerdeværste record i ligaen den sæson.

Set i bakspejlet er det nok mere det, at Warriors blev et mesterhold uden Kevin Durant, som vil gå over i historien. Klay Thompson og Draymond Green har selvfølgelig ydet deres, men ret beset er de rollespillere på et særdeles højt niveau, det er kun Steph af den trio, som er en egentlig superstjerne. Deres 2015-2016 sæson var i det lys et udtryk for en vilje til at vise, at de var ankommet – og ikke bare en døgnflue – snarere end en styrkemæssig dominans.

Og som det passer sig i en Askepot-historie endte Steph med kronprinsen, Kevin Durant, og to yderligere mesterskaber, hvilket må siges at være en lykkelig slutning.

Årtiets tv-serie/NBA mash-up: Game of Zones

Når nu vi er ved fortællingerne… Game of Thrones var uden tvivl 10ernes store tv-serie som gav anledning til utallige referencer i alle mulige og umulige sammenhænge, og det gælder i høj grad NBA. Tænk på Toronto som samlede nationen bag sig under #WeTheNorth banneret eller “King of the Fourth” Isaiah Thomas, osv.

Men der er næppe nogen reference til Game of Thrones, der har været så gennemført og holdbar som Game of Zones. Her kan du gense afsnit 1 (og så ellers gå til youtube for at se resten):

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *